Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

EFT: EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE
Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

Είναι ένα εργαλείο γρήγορης ,αποτελεσματικής συναισθηματικής αποφώρτισης. Ο ιδρυτής του EFT είναι ο GARY GRAIG, που έχει καταγράψει χιλιάδες εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με το EFT μαθαίνουμε να διαχειριστούμε τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα – (εθισμούς – φοβίες – κρίσεις πανικού – θλίψη – έντονη ανησυχία – αυπνίες κ.α.), χωρίς να τα αποφεύγουμε, να τα κρύβουμε κάτω απο το συνειδησιακό μας χαλάκι, αλλά να τα φωτίζουμε φέρνοντας τα στην επιφάνεια και να τα ανακουφίζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο οποιονδήποτε που αδυνατεί να χειρισθεί κάποιο θέμα του. Αποφορτίζονται τα αρνητικά συναισθήματα που διεγείρονται στο συναισθηματικά εγκέφαλο (αμυγδαλή) μέσα απο σκέψεις, εικόνες, ήχους.

Πώς γίνεται η συνεδρία

Ο θεραπευόμενος κάθεται αναπαυτικά σε μία καρέκλα και ο θεραπευτής αγγίζει το άτομο με απαλά – ρυθμικά χτυπήματα με τα δάκτυλα του σε συγκεκριμένα σημεία διέγερσης των ενεργειακών καναλιών του σώματός του και συγχρόνως γίνεται και δημιουργική χρήση συγκεκριμένων δηλώσεων για τον εντοπισμό και την ανάδυση συναισθημάτων.

Με αυτό τον τρόπο φέρνουμε ισορροπία στις λεπτές ενέργειες και τους επιτρέπει να ρέουν ελεύθερες, διαλύοντας τα μπλοκαρισμένα συναισθήματα που δημιούργησε η κατάσταση.

Η συνεδρία συνήθως διαρκεί μία με μιάμιση ώρα

Τα οφέλη της συνεδρίας

Το EFT επιδρά στον συναισθηματικό εγκέφαλο ,εκεί που διεγείρονται τα συναισθήματα κι όχι στον λογικό εγκέφαλο , εκεί που είναι το κέντρο αντίληψης και ελέγχου αυτών. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε το αποτέλεσμα της μείωσης αγχους – στρες – εσωτερική γαλήνη -αρμονία, καθώς μειώνεται η προσπάθεια του λογικού να ελέγξει του θυμικό. Η μνήμη παραμένει αλλά το βαρύ συναισθηματικό φορτίο έχει απεγκλωβισθεί.

Τα αποτελέσματα του EFT έχουν διάρκεια και η ενσυναίσθηση του ατόμου μεταμορφώνεται σε θετική πορεία.