Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία

«Γιατί να κάνω ψυχοθεραπεία ,αφού δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα;» ερώτηση που ακούμε πολύ συχνά.

 

Ερώτημα των Πυθαγορείων :
Τι δ’έρεξα ; Τι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη ; μτφρ.που παρέβην,τι έκανα; τι από αυτά που έπρεπε να κάνω δεν έγινε;


Οταν σε απασχολεί κάτι, όσο ασήμαντο και να φαίνεται, είναι καλό να το μοιραστείς με έναν Σύμβουλο. Οταν κάτι ενοχλεί σημαίνει ότι δεν είσαι ικανοποιημένος στην ζωή σου και δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος, απλά όταν είσαι”κολλημένος” δεν μπορείς να δεις καθαρά την λύση.

Συμβουλευτική είναι μια διαδικασία ενδυνάμωσης, που μπορείς να μιλήσεις, να καταλάβεις, να σε βοηθήσει να επιλέξεις ζητήματα που σε αποσχολούν, να σε υποστηρίξει να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου – να ανακαλύψεις τους λόγους που προκαλούν μπλοκαρίσματα.

Πως γίνεται:
Η συνεδρία συνήθως διαρκεί 50 εως 90 λεπτά , εξαρτάται από το άτομο. Δουλεύουμε με το εκάστοτε πρόβλημα που χρειάζεται. Προτείνουμε τρόπους και μεθόδους επίλυσης που είναι στη θέση του ατόμου να δεχθεί η να απορρίψει.

Η Συμβουλευτική δημιουργεί το πλαίσιο – ανοίγει τον δρόμο που θα επιτρέψει τις αλλαγές, χωρίς κριτική. Tο άτομο είναι εκείνο που αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη και την αλλαγή των συνθηκών της ζωής του. Στη Συμβουλευτική όπως και σε κάθε θεραπεία -συνεδρία υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός – εμπιστοσύνη και μη πίεση. Αυτά είναι τα θεμέλια της κάθε συνεδρίας.

Γι αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε Ανθρωποκεντρική – Ελεύθερη προσέγγιση, έτσι ώστε να συνοδεύει το άτομο στο δικό του μονοπάτι κι όχι να δίνει γενικές συνταγές για όλους. Ασχολούμαστε με το άτομο ως πολυσύνθετο πρόσωπο και ανοίγουμε το δρόμο να καλλιεργήσει εσωτερικές ποιότητες, όπως υπευθυνότητα – αυτογνωσία.