Ρέικι

Το Ρέικι είναι μια εναλλακτική-ολιστική -θεραπευτική-ενεργειακή τεχνική.


Δεν αφορά μόνο το σύμπτωμα αλλά αφορά την ολότητα του ανθρώπου-το σώμα-νου-συναίσθημα-πνεύμα.

Είναι μια πανάρχαια ενεργειακή δυνατότητα του ανθρώπου που ξανά-παρουσιάσθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ιαπωνία από τον Μικάο Ουσούι.

Αποτελεί μια απλή-ασφαλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί την μετάδοση της ζωτικής ενέργειας μέσα από το απαλό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα. Ως θεραπευτικό ενεργειακό σύστημα είναι πολύ ευχάριστο, χαλαρωτικό.Μέσα από το άγγιγμα ο οργανισμός του ανθρώπου ανανεώνεται -αναζωογονείται ολιστικά.Είναι πρακτικό – εύχρηστο – άμμεσο και εύκολο στην μετάδοσή του.Όλα τα άτομα μπορούν να το διδαχθούν και να το χρησιμοποιήσουν ώς αυτοθεραπεία (σημαντικό στοιχείο), όσο και να το εφαρμόσουν σε άλλους, οικογένεια, φίλους, ζώα κλπ.

Πως γίνεται και τα οφέλη της συνεδρίας

Το άτομο ξαπλώνει με τα ρούχα του στο θεραπευτικό κρεβάτι η σε στρώμα στο πάτωμα (μπορεί να γίνει και με το άτομο καθιστό η όρθιο αν χρειαστεί).

Ο πρακτικός ρέικι ακουμπά απαλά με τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται ενέργεια.Σε κάθε θέση αφήνει τα χέρια του αρκετά λεπτά. Η συνεδρία συνήθως ολοκληρώνεται σε 60-90 λεπτά.

Το άτομο που λαμβάνει ρέικι μπορεί να νιώσει την ενέργεια ως θερμότητα – σαν κύμα – σαν μυρμήγκιασμα – ως απελευθέρωση-ανάταση – φροντίδα – χαρά κλπ.

Σταδιακά το σώμα καθαρίζει εσωτερικά – εξισορροπεί – ενδυναμώνει. Το ρέικι είναι άγγιγμα – ροή – θεραπεία φωτός – στήριξη – αγάπη, δεν αποτελεί θρησκεία, ούτε έχει σχέση με αυτήν. Είναι ήπιο, ασφαλές για όλους και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική και συμβατική μέθοδο ίασης.

Κάθε άτομο μπορεί να διδαχθεί ρέικι σε αντίστοιχο σεμινάριο και να λάβει ατομική συνεδρία.