Κλινική Ύπνωση  Θεραπευτική – Ιατρική – Κλινική Υπνοθεραπεία

ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η πιο παλιά μορφή ψυχοθεραπείας.Είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί συγχρόνως με ψυχοθεραπευτικές μεθόδους.

Τα ψυχοσωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι συνήθως αποτέλεσμα μιας πιο βαθιάς-διανοητικής-συναισθηματικής αιτίας.

Η Κλινική Υπνοθεραπεία στοχεύει ακριβώς σε αυτό το βαθύτερο επίπεδο να δώσει λύσεις. Με την υπνοθεραπεία πετυχαίνουμε την δύσκολη πρόσβαση στο ασυνείδητο, που επιτρέπει στο άτομο να δει τις δυνατότητες του και να φέρει τη θεραπευτική αλλαγή.

Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της κλινικής ύπνωσης οδηγούν στην έπαφή μας με αχαρτογράφητες πλευρές της προσωπικότητας μας και στην επίλυση των προβλημάτων μέσα απο τις νέες συνειδητοποιήσεις με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή απο την εσωτερική επικοινωνία. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό απο το φανταστικό, γι αυτό μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλαγές όταν το υποσυνείδητο έρθει στην επιφάνεια. Την κατάσταση αυτή δεν μπορεί να την επιβάλλει κάποιος άλλος. Είναι μια έμφυτη ικανότητα που ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια κάποιου ειδικευμένου ψυχοθεραπευτή.

Οταν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης του δίνεται η δυνατοτητα μέσα απο τη εσωτερική του γνώση να τροποποιήσει -μεταμορφώσει καταστάσεις του εγώ – εθισμούς – φοβίες – άγχος -συναισθηματικά μπλοκαρίσματα κ.α.

Πώς γίνεται η συνεδρία

Ο θεραπευόμενος κάθεται άνετα σε μια πολυθρόνα και καθοδηγείται απο τον θεραπευτή να ηρεμήσει και να μπει στον εσωτερικό του κόσμο, δίνοντάς του οδηγίες για ευχάριστες εικόνες – καθοδηγούμενη φαντασία. Δεν σχετίζεται με την κατάσταση του ύπνου. Κατά τη συνεδρία το άτομο έχει τις αισθήσεις του – μιλάει – απαντά, στο τέλος επανέρχεται εύκολα και γρήγορα νιώθωντας ξεκούραση – ευεξία. Δεν καταβάλεται καμμία προσπάθεια και είναι μια ευχάριστη – βιωματική εμπειρία που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι.