Αγάπη ή Ανάγκη

 

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο όπου ερχόμαστε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό και βλέπουμε τους τρόπους που αγαπάμε – δημιουργούμε σχέσεις – τι είναι αγάπη – τον ρόλο του έρωτα στη ζωή μας και την ένωση του animus  και anima ως αποτέλεσμα της αληθινής αγάπης

 

 

 ΑΓΑΠΗ Η ΑΝΑΓΚΗ (ΟΣΣΟ)

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Απλά δεν έχετε γνωρίσει ακόμη την αγάπη. Εάν την είχατε γνωρίσει θα είχατε καταλάβει και τον άλλο πόλο. Θα είχατε καταλάβει ότι η αγάπη δημιουργεί μια μεγάλη ανάγκη μοναξιάς και στην συνέχεια η μοναξιά δημιουργεί την ανάγκη να βρεθείς με άλλους.
Οι εραστές δεν το γνωρίζουν. Έτσι αισθάνονται ένοχοι όταν θέλουν να βρεθούνε μονοί. Και εάν ο ένας θέλει να βρεθεί μονός τότε ο άλλος αισθάνεται απόρριψη. Είναι μια μεγάλη παρεξήγηση.

Αν ο σύζυγος πει “άφησε με μόνο απόψε η θέλω να βγω με τα φιλαράκια “. Η σύζυγος νιώθει απόρριψη, θυμό ,νιώθει σαν να μην την χρειάζεται πλέον. Το όλο πράγμα παρεξηγείται. Και εάν η σύζυγος πει “άφησε με μονή “ τότε ο σύζυγος πληγώνεται πολύ. Πληγώνεται ο ανδρικός του εγωισμός.

Ο άλλος δεν μπορεί να το καταλάβει ,επειδή δεν του έχουν πει ποτέ το βασικό γεγονός ότι η αγάπη δημιουργεί την επιθυμία της μοναξιάς.
Και εάν δεν περάσετε αυτή την μοναχικότητα η αγάπη σας θα ισοπεδωθεί. Αργά θα γίνει κάτι ψεύτικο, θα χάσει την αυθεντικότητα της

Αποδεχτείτε την ζωή στην ολότητα της. Το να βρεθείς στο καυτό πάθος είναι καλό, το να βρεθείς στην ψυχρή συμπόνια είναι επίσης καλό.
Αφήστε και τα δυο να γίνουν οι φτερούγες σας. Μην κόβετε την μια φτερούγα, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να ξεκινήσετε ποτέ αυτή την αιωνία πτήση.

Την πτήση από την μοναξιά στην αγάπη.
Η πτήση του ατόμου προς την συμπαντική ψυχή.
Θα χρειαστείτε και τις δυο φτερούγες.